Geen categorie

Een trip op de planning? Dit is hoe een VPN je kan helpen

Ga je binnenkort weer kijken voor een vakantie in de zomer? Of wil je daarvoor nog lekker een stedentrip gaan maken? Zowel tijdens als voorafgaand aan je vakantie mag een VPN eigenlijk niet ontbreken. Hier vertellen we je er alles over!

Plan je trip

We hebben het allemaal al wel eens meegemaakt. We zijn aan het kijken voor een mooie stedentrip op vakantie, maar na enkele keren naar vliegtickets gezocht te hebben, ligt de prijs ineens een stuk hoger. Hoe kan dat nou!? Dat ligt aan de cookies die worden verzameld, waarmee jouw internetgedrag bij wordt gehouden. Hierdoor weten vliegtuigmaatschappijen dus ook dat je al meerdere keren op die bestemming gezocht hebt, waardoor ze de prijs omhoog doen.

In dat geval kan een VPN app een oplossing bieden. Doordat je IP-adres wordt verborgen, is het ook niet mogelijk voor de vliegtuigmaatschappijen om informatie over je internetgedrag op te slaan. Zo weten ze dus niet dat je al meerdere keren naar een vakantie naar Bonaire hebt gezocht! Het logische gevolg is dan dat de prijs voor deze vliegreis ook een stuk lager ligt.

Auto’s huren en hotels boeken

Het goede nieuws is dat je dit ook kunt gebruiken voor het boeken van een hotel of het huren van een auto. Ook deze bedrijven maken vaak gebruik van cookies om inzicht te krijgen in het zoekgedrag van mensen. Met een beetje geluk én een VPN maak je jouw vakantie een stuk goedkoper, zowel op het gebied van auto’s, hotels én vliegtickets.

Tijdens je vakantie een VPN gebruiken

Ook tijdens je vakantie is het aan te raden om een VPN te gebruiken. Hiervoor kunnen we een drietal belangrijke redenen geven:

Gratis wifi-spots

Laten we beginnen met de gratis wifi-hotspots, waar we als reizigers vrijwel allemaal weleens gebruik van hebben gemaakt. Het grote voordele van deze spots is natuurlijk dat je gratis op het internet kunt surfen. Toch moet je hier enorm goed voor opletten, aangezien ook hackers gratis van de service gebruik kunnen maken.

Dat wil zeggen dat zij als het ware tussen jouw mobiele apparaat en de wifi-hotspot gaan zitten. Hierdoor zien ze alle informatie die jij verzendt en ontvangt. Dat is ook de reden dat je goed moet opletten met persoonlijke data, waaronder bijvoorbeeld je rekeningnummer, foto’s, video’s en andere persoonlijke gegevens.

Internetcensuur omzeilen

Daarnaast heb je met een VPN de mogelijkheid om internetcensuur te omzeilen. In Europa zul je hier geen last van hebben, maar  vooral buiten Europa is dit in groeiende mate een probleem. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van Facebook in China. Dit is namelijk verboden, waardoor je er geen gebruik van kunt maken, tenzij je een VPN hebt.

Belangrijk om te vermelden is dat je deze VPN wel moet downloaden voordat je naar je vakantiebestemming afreist. In China is het downloaden van een VPN namelijk verboden, waardoor je deze mogelijkheid vaak ook niet hebt.

Geografische blokkades omzeilen

En tot slot kun je met een VPN nog geografische blokkades omzeilen. Dit is vergelijkbaar met het omzeilen van internetcensuur, maar toch is er een belangrijk verschil. Bij het omzeilen van een geografische locatie wil je namelijk toegang tot het assortiment aan films, series en muziek in het land waar je woont. Denk daarbij aan abonnementen als Netflix, Videoland of Disney+.

Deze aanbieders werken namelijk met geografische locaties, waarmee ze bepalen waar je bent én welk aanbod aan content je krijgt. Ben je dus op vakantie op Bonaire, dan heb je vaak niet de mogelijkheid om Nederlandse films en series te bekijken. Met een VPN kun je dit gemakkelijk omzeilen.

Zodra je namelijk een VPN activeert, kun je kiezen van welke server je gebruik wilt maken. Zo kun je de server in Nederland gebruiken, waardoor het lijkt alsof je gewoon in Nederland bent. Dit zorgt er vervolgens voor dat je alle content uit Nederland kunt bekijken. Wel zo fijn als je net midden in een film of serie zit!

Kortom, het gebruik van een VPN voorafgaand én tijdens je reis is enorm belangrijk. Niet alleen kan het je geld besparen tijdens het boeken van je reis, het kan er ook voor zorgen dat je veilig op reis gaat én dat je films en series uit Nederland kunt bekijken!

Deel dit artikel