Nieuws van Bonaire

Oranjes genieten van gemêleerd programma op St. Eustatius

Koning, koningin en kroonprinses poseren bij de Zeelandia baai. Foto: OLSE

ORANJESTAD- Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en Kroonprinses Amalia kregen op woensdag een divers programma voorgeschoteld. 

Zo bezocht het koninklijke drietal onder meer Zeelandia Beach en krijgen zij een rondleiding in de historische kern van Oranjestad en maakten zij samen met de jongeren van het eiland een dansje tijdens een presentatie. Ook bezochten zij de zogenaamde community farmers, waar burgers groente kunnen verbouwen. 

Foto – RVD

Overheidscommissaris Alida Francis overhandigde een originele ‘Blue Bead’ aan prinses Amalia, terwijl Althea Merkman verteld over de geschiedenis van blauwe kralen en hoe zij op het eiland terecht kwamen. 

Deel dit artikel