Nieuws van Bonaire

Aqualectra Curaçao gaat samenwerken met nutsbedrijven Caribisch Nederland

WILLEMSTAD – Aqualectra, Saba Electric Company, Statia Utility Company en WEB Bonaire gaan samenwerken aan optimalisatie van de energiesector. Gisteren ondertekende ze daarvoor een Memorandum of Understanding.

De nutsbedrijven hebben stuk voor stuk een groot hoeveelheid aan kennis, ervaring en expertise op het gebied van water- en energieproductie- en distributiesystemen. Projecten (en vakgebieden) die van wederzijdse interesse zijn en waar de nutsbedrijven bij betrokken zijn of aan willen deelnemen, zullen worden besproken en waar nodig zal kennisdeling, ondersteuning en samenwerking worden geïnitieerd ten voordele van niet alleen de betrokken organisaties, maar ook de gemeenschap die zij dienen, zo staat te lezen in de gezamenlijke persverklaring.

Deze projecten zijn gebaseerd op de energietransitie en operationele uitdagingen waarmee elk van deze organisaties momenteel wordt geconfronteerd.

Dit MoU vormt een basis voor de samenwerking tussen deze nutsbedrijven, en andere nutsbedrijven in het Nederlands Caribisch Koninkrijk zijn welkom om zich aan te sluiten en het streven van dit MoU te versterken. De directies van elk bedrijf zijn vertegenwoordigd in een stuurgroep die de verschillende thema’s zal aansturen die elk als project zullen worden behandeld. 

De samenwerking tussen de nutsbedrijven zal de onderlinge relatie tussen de nutsbedrijven van de BES-eilanden en Curaçao verder versterken met als einddoel de energietransitie van deze eilanden te verbeteren en tegelijkertijd de energiesector van elk land te optimaliseren.

1200
Deel dit artikelRocargo

Rocargo

Rocargo