Nieuws van Bonaire

Cybercrime Unit van de politie Caribisch Nederland bezoekt Liseo Boneriano

Foto - Korps Politie Caribisch Nederland

KRALENDIJK – De Cyber Crime Unit van het Korps Politie Caribisch Nederland bracht de afgelopen week een bezoek aan verschillende klassen van de Liseo Boneriano. Ze gaven uitleg over cybercriminaliteit en introduceerden het spel “Framed”, ontworpen door de Nationale Politie, om jongeren bewust te maken van cyberrisico’s.

Tijdens het spelen van het spel kwamen de leerlingen in aanraking met verschillende voorbeelden van cybercrime en leerden ze over de risico’s van social media en cyber delicten zoals hacken, DDoS aanvallen en phishing.

De rechercheurs gaven ook preventietips aan leerlingen en docenten, zoals het belang van sterk wachtwoordbeleid, twee-factor authenticatie, regelmatige beveiligingsupdates en accountcontrole op verdachte logins of onbekende apparaten.

De leerlingen toonden veel enthousiasme voor het onderwerp en sloot de dag af met een quiz om alles wat ze geleerd hadden te testen.

De Cyber Crime Unit is proactief bezig met het creëren van bewustzijn over de risico’s van cybercriminaliteit onder jongeren die steeds vaker online zijn. Door preventieve voorlichting te geven, blijven jongeren veilig.

Deel dit artikel