Nieuws van Bonaire

Kleintjes helpen mee met inspanningen van Mangrove Maniacs en Junior Rangers

Jong geleerd, oud gedaan lijkt het devies, deze toekomstige Junior Rangers namen het werk serieus. Foto: Monalisa Domacassé

KRALENDIJK- Op zaterdag zijn de Mangrove Maniacs, bijgestaan door de Junior Rangers, weer in actie gekomen met het uitzetten van kleine zwarte mangrove planten. De planten zijn gekweekt in de mangrove-kwekerij bij Lac. 

De aanplant actie vond plaats bij Lagun. De druk op de mangroves is hier nog groter dan bij Lac. Door erosie slibt het achterliggend gebied dicht en door de instroom van verstikkend sargassum zijn veel rode mangroves afgestorven. Ook is er extra druk op het milieu van plastic dat de baai indrijft. Volgens Mangrove Maniacs zal herstel van de mangrovepopulatie moeilijk, maar niet onmogelijk zijn. 

STINAPA is bezig met de voorbereiding voor het komende sargassum seizoen om te voorkomen dat sargassum nog meer schade aanricht.

Jong geleerd, oud gedaan lijkt het devies. Foto: Monalisa Domacassé
Deel dit artikel