Nieuws van Bonaire

Antonio Trinidad Stadion in Rincon krijgt compleet nieuwe grasmat

Gedeputeerde Kroon nam gisteren een kijkje bij de aftrap van de werkzaamheden. Foto: ABC Online Media

KRALENDIJK- Het Antonio Trinidad stadion in Rincon krijgt een compleet nieuwe grasmat. De aftrap voor de werkzaamheden vond op vrijdag plaats in het stadion. 

Gedeputeerde van Sport en Infrastructuur, James Kroon, toont zich erg tevreden over de opknapbeurt. “Er wordt een nieuwe mat van kunstgras gelegd van heel hoge kwaliteit”. De werkzaamheden zullen ongeveer één maand in beslag nemen en zullen klaar zijn voor de inter-eilandelijke voetbalwedstrijden die op 28 maart van start gaan. 

Behalve aan de grasmat wordt ook gewerkt aan de lichtmasten. Die zullen, na onderhoud en verbetering, veel meer licht gaan geven dan nu het geval is. 

FIFA

Volgens Kroon moet de investering in het stadion ook zorgen dat het veld straks aan de regels van de FIFA voldoet. “Er komt heel wat bij kijken als het gaat om de regeltjes waaraan zo’n stadion en de grasmat moeten voldoen, maar we hebben zo meteen een stadion waar het eiland echt trots op kan zijn”, aldus Kroon. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo