Nieuws van Bonaire

Kookwedstrijd op Bonaire eindigt in overwinning voor Saeed Lourens

KRALENDIJK – De tweede kookwedstrijd van Klub di Koki di Boneiru is gewonnen door Saeed Lourens. De deelnemende koks kregen de opdracht om een burger te maken met lokale producten.

De deelnemers lieten zich van hun beste kant zien en presenteerden de jury, bestaande uit Maurice Adriaens (LVV), Karin Suurland (Beer and Burgers) en Pieter Breel (Mega Hit FM), burgers met lokale producten.

Saeed Lourens was de duidelijke winnaar met zijn 100% lokale burger, gemaakt van bieten, groene bananen, brood met moringabladeren en een saus van mango en kokos. De jury was onder de indruk van de creativiteit, smaak en verkoopbaarheid van dit gerecht.

Als beloning krijgt Saeed’s burger een halfjaar een plek op de kaart van Beer and Burgers. Saeed heeft een eigen bedrijf ‘Nature Cooking School Bonaire’ en geeft workshops met lokale producten.

De prijs werd overhandigd door Corjan Hoogerheide, initiatiefnemer en oprichter van Klub di Koki di Boneiru. De koksclub organiseert elke zes weken een horeca-gerelateerde excursies op het eiland waar professionele koks aan kunnen deelnemen.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo