Nieuws van Bonaire

Koning, Koningin en Prinses Amalia brengen bezoek aan Mangazina di Rei

KRALENDIJK – De leden van het koningshuis hebben vanmorgen een bezoek gebracht aan Cultural Park Mangazina di Rei tijdens het evenement Nos Zjilea. Tijdens het bezoek werd er stil gestaan bij het leven en de cultuur op Bonaire. Ook ging de koninklijke familie in gesprek met inwoners van verschillende buurten op Bonaire.

Bij aankomst kregen koningin Máxima en prinses Amalia een cadeau met lokale producten uitgereikt en heette de general manager van het park hen welkom. De koninklijke familie kreeg daarna een korte toelichting over Mangazina di Rei, de voormalige opslagplaats van de koning. Tijdens de slavernijperiode werden hier door de Nederlandse overheid rantsoenen uitgedeeld aan de slaven die werkten in de zoutpannen.

Daarnaast werd er stil gestaan bij het evenement Nos Zjilea, dat iedere laatste zaterdag van de maand bij Mangazina di Rei wordt georganiseerd. Tijdens dit cultureel-educatieve evenement kunnen zowel lokale bewoners als toeristen elkaar ontmoeten en meer te weten komen over de Bonairiaanse cultuur.

Prinses Amalia mocht vervolgens meehelpen met het bakken van brood in de broodoven. Daarna volgden er gesprekken tussen de leden van het Koningshuis en inwoners van de zes oudste wijken van Bonaire. Het bezoek werd afgesloten met het dansen van de Simadan, een oogstdans, met de muziek uitgevoerd door kinderen van het Leerorkest.

Deel dit artikel

RocargoRocargo

Rocargo