Geen categorie

Yes, je gaat naar Bonaire! Neem dit mee om het fantastisch te maken

Bonaire is een prachtige plek om naartoe te gaan en naast dat je daar natuurlijk gaat chillen en genieten van de tijd die je hebt, neem je, als je op familiebezoek gaat, presentjes mee voor de familie. Natuurlijk moet je altijd een lijst maken voor de spullen die je meeneemt en daarom hier een lijst van dingen die je zeker niet mag vergeten als je lekker naar Bonaire gaat.

Als je familie bezoekt

Als je familie gaat bezoeken dan is het hartstikke leuk om cadeautjes mee te nemen vanuit Nederland. Lekkernijen die ze daar niet hebben, toeristische kleinigheidjes of als er net een baby geboren is uiteraard een of meerdere cadeautjes voor moeder en kind.

Knuffels zijn een goede optie en ook nog eens tijdloos, maar kijk wel uit dat het in de bagage past. Anders is het een goed idee om de knuffels te kopen als je al op Bonaire bent. Dan hoef je ook niet na te denken over de grootte.

Koele kleding

Op Bonaire is een zogeheten tropisch savanneklimaat, wat betekent dat het daar altijd aangenaam is qua temperatuur. Overdag haal je makkelijk de temperaturen van rond de 30-32 graden en tussen februari en juni zijn er bijna geen dagen met neerslag. Als het zo warm is, is het natuurlijk wel fijn om koele en lekker zittende kleding mee te nemen en te dragen. Denk hierbij aan tanktops, rokken en jurken van dunne stof en zwemkleding voor als je een duik wil gaan nemen.

Zorg voor een goede fotocamera

Tegenwoordig hebben veel mobiele telefoons een hele goede fotocamera waarmee je supermooie foto’s kunt maken. En dat is ook wel nodig op zo’n prachtig eiland als Bonaire. Wat het extra leuk maakt: koop een polaroid fototoestel en extra fotopapier zodat je foto’s direct kunt afdrukken met de kleine camera. Leuk om in een fotoboek te plakken, aan een touw met knijpers vast te maken en in huis te hangen óf er een soort van fotocollage van te maken en deze in te lijsten. Heb je een bullet journal? Dan is het extra leuk om een reisverslag te schrijven met deze mooie polaroid foto’s erbij. Kan je altijd terugkijken en bewaren en dat wil je van zo’n fantastische reis!

Vergeet je paspoort niet!

Het klinkt overbodig, maar het gebeurt nog vaak: mensen staan op de luchthaven en willen inchecken en komen er dan achter dat ze het paspoort vergeten zijn. Kijk, je wilt niet dat jou dit overkomt! Daarom is een paklijst ook heel handig om te maken. Deze kun je downloaden van internet of zelf opschrijven wat je nodig hebt voor je reis. Het werkte het beste als je deze lijst één voor één afgaat en afvinkt wat je al hebt ingepakt. Overzichtelijk én zo vergeet je de belangrijkste dingen niet mee te nemen.

Oh, stop hem niet onderin een koffer met allemaal kleding, want dan wordt het alsnog lastig om het ding terug te vinden. Dit geldt ook voor andere belangrijke documenten.

Deel dit artikel