Nieuws van Bonaire

“Viering van World Wetlands Day op Bonaire: ontdek de waarde van deze unieke gebieden”

KRALENDIJK – De moerassen op Bonaire zijn een van de meest biologisch diverse gebieden op het eiland. Van salina’s tot mangrovebossen, deze gebieden zijn ecologisch, cultureel en economisch belangrijk. Deze gebieden vormen een belangrijk leefgebied voor een breed scala aan planten en dieren, en bieden tegelijkertijd andere ecologische diensten zoals kustbescherming, waterfiltratie en natuurlijke koolstofopslag.

Ondanks dat Bonaire klein is, zijn er vier van haar moerassen aangewezen als Ramsar-sites, wat betekent dat ze van internationaal belang zijn. Deze gebieden zijn Washington Slagbaai, Klein Bonaire, Lac Bay en het Pekelmeer.

Dit jaar organiseren de Mangrove Maniacs een evenement ter gelegenheid van de Dag van de Moerassen om aandacht te vragen voor de belangrijkheid van deze fascinerende gebieden. Doe mee met de viering op 2 februari van 17.00 tot 21.00 uur in Plaza Wilhelmina. Er zijn vertegenwoordigers uitgenodigd van natuurorganisaties en andere belanghebbenden. Er zullen informatiekraampjes zijn, videos, een fototentoonstelling, drankjes en hapjes en een geleide wandeling langs de kust om vogels te spotten.

Kom meer te weten over deze waardevolle gebieden en het belangrijke werk dat op Bonaire wordt verricht!

Deel dit artikel