Nieuws van Bonaire

Piskabon ontstemd over snelle opknapbeurt visserspier Sorobon voor Koninklijk bezoek

Screenshot interview NosTv met links Voorzitter Piskabon Ernest de Lanoy

KRALENDIJK- Visserij coöperatie Piskabon heeft een boze brief geschreven naar het eilandsbestuur over de opknapbeurt voor de visserspier bij Sorobon.

Volgens de coöperatieve vereniging probeert zij al jaren aandacht te krijgen voor de beroerde staat van de pier, zonder dat dit tot enige actie heeft geleid. Piskabon zegt dat, nu de pier blijkbaar moet worden gebruikt voor een bezoek aan de mangroves voor het Koninklijk bezoek opeens wel van alles mogelijk is. 

Voorzitter van de Piskabon Ernest de Lanoy eist nu van het eilandsbestuur een concreet antwoord op eerdere verzoeken tot herstelwerk aan de pier. Ook wil de coöperatieve vereniging zien dat de pier wordt opgeknapt conform de criteria die natuurvereniging STINAPA daarvoor heeft vastgesteld. 

Screenshot interview NosTv
Deel dit artikel