Nieuws van Bonaire

Aardbeving schudt Caribische eilanden wakker: geen meldingen van schade

Op vrijdagmorgen heeft een aardbeving Guadalupe en andere eilanden in de Caribische regio wakker geschud. Het Amerikaanse seismologisch instituut USGS spreekt van een aardbeving met de kracht van 6.5 en zegt dat de aardbeving plaats vond om 7:23 uur ’s morgens.

Het epicentrum was gelegen 125 km ten noordwesten van Roseau, 52 km ten westen van Guadeloupe en 98 km ten zuid-zuidwesten van Antigua. De aardbeving vond plaats op een diepte van 164 km.

Mensen hebben massaal gebruik gemaakt van social media om te melden dat zij de aardbeving hebben gevoeld. Volgens deze rapporten is de aardbeving gevoeld op Sint-Maarten, Guadeloupe, Marie Galante, Dominica, Anguilla, Antigua en St Kitts.

Tot nu toe zijn er geen meldingen van schade.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo