Nieuws van Bonaire

Nieuwe CAO ondertekend voor medewerkers Cargill Salt

Brian Donovan (Cargill Salt, l) en AFBW voorzitter Cherrel Kwidama met het op zaterdag ondertekende document met de nieuwe arbeidsvoorwaarden. Foto: ABC Online Media

KRALENDIJK- Op zaterdag zijn de handtekeningen gezet onder een nieuwe Collectieve Arbeidsovereenkomst die vakbond AFBW heeft onderhandeld voor de werknemers van Cargill Salt. 

Volgens Cherrel Kwidama waren de onderhandelingen niet altijd makkelijk, maar zijn deze transparant en met wederzijds respect verlopen. De nieuwe CAO kent een looptijd van vier jaren. De werknemers gaan er op diverse punten op vooruit. 

“Er is nu sprake van een aantrekkelijk en marktconform pakket aan arbeidsvoorwaarden bij het bedrijf” meent AFBW voorzitter Cherrel Kwidama. De medewerkers krijgen een aantal jaren achtereen een loonsverhoging van 2,75% terwijl ook de bijdrage van het bedrijf aan de pensioenvoorziening is verhoogd. 

Tevreden

Ook Cargill Salt zelf is tevreden met het bereikte resultaat. “Ik bedank ook alle medewerkers van ons bedrijf die een bijdrage hebben geleverd aan de totstandkoming van deze CAO”, aldus Brian Donovan, manager van het zoutverwerkingsbedrijf. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo