Nieuws van Bonaire

Minister Dijkgraaf bezoekt Bonaire, Aruba en Curaçao

Robbert Dijkgraaf, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Beeld: ©RVD – Valerie Kuypers en Martijn Beekman

KRALENDIJK – De Nederlandse minister Robbert Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap begint zondag 15 januari met een werkbezoek aan Bonaire, Aruba en Curaçao. Hij blijft een week. Het bezoek staat in het teken van het Ministerieel Vierlandenoverleg Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de herdenking van het slavernijverleden.

Dijkgraaf is coördinerend minister van het Herdenkingsjaar Slavernijverleden, dat op 1 juli van dit jaar start gaat.

De minister praat op Bonaire met het Bestuurscollege en bezoekt verder Brede School Papa Cornes. Hij gaat verder naar MBO Bonaire, met als thema’s onderwijshuisvesting en voorbereiding op vervolgonderwijs.

De minister spreekt ook leden van de werkgroep 1 juli, waaronder vertegenwoordigers van Fundashon Históriko Kultural Boneriano, de Bonairiaanse organisatie die zich bezig houdt met het vastleggen van de geschiedenis van Bonaire. Hij bezoekt en spreekt ook met een aantal studenten van de Talenopleiding.

In aanloop naar het begin van het Herdenkingsjaar Slavernijverleden bezoekt Dijkgraaf dit voorjaar ook Suriname en Saba, Sint Maarten en Sint Eustatius.

Rocargo
Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo