Nieuws van Bonaire

IDEB pleit voor algemeen pensioen en Master Plan voor Infrastructuur

Els zette uiteen wat de economie van Bonaire, naar zijn idee, vooruit zal helpen. Foto: ABC Online Media

KRALENDIJK- Het Instituto pa Desaroyo Ekonómiko Boneriano (IDEB), vertegenwoordig door Hans Els, pleit voor de invoering van een algemeen pensioen op het eiland en het opstellen van een Masterplan om de hele infrastructuur aan te pakken.

Dat vertelde Els op vrijdagmiddag aan zijn toehoorders tijdens een presentatie in het Oscar Lighthouse. Els omschrijft zijn organisatie, die inmiddels 26 jaar bestaat, als een lobbyorganisatie die zich sterk maakt voor het algemeen belang. 

Rocargo

Els gaf een overzicht van de projecten waar hij zich de afgelopen jaren mee heeft bemoeid. Volgens Els is er sprake van de nodige uitdagingen op het eiland. “Het wordt steeds moeilijker voor mensen -en dan vooral voor ouderen- om rond te komen in een wereld van stijgende prijzen. Er zijn innovatieve ideeën nodig om het bestaan van de inwoners op een hoger niveau te tillen”. 

Voordeel

Behalve de invoering van een algemeen pensioen en het Masterplan voor de infrastructuur, ziet Els grote kansen voor de lokale landbouw en alternatieve energie. Els ziet de band van Bonaire als bijzonder gemeente van Nederland niet als een hindernis maar als een kans. 

“We kunnen, samen met Nederland, plannen maken voor het eiland. Dat gaat het verschil maken”, meent Els. 

Hoewel Els zegt zich verre van politiek te willen houden, bieden volgens hem de aankomende verkiezingen wel een kans om bepaalde zaken onder de aandacht van de politiek te brengen. Deze is daar nu, volgens Els, erg gevoelig voor. 

Deel dit artikel

Rocargo

RocargoRocargo