Nieuws van Bonaire

Bonaire registreert weer groei in aantal toeristen

Zowel het verblijfstoerisme als cruisetoerisme zitten weer in de lift. Foto: ABC Online Media

KRALENDIJK- De Tourism Corporation Bonaire TCB meldt dat in december 2022 in totaal 17162 ‘stayover’ gasten naar het eiland kwamen. 

Dit is een stijging van ruim 23 procent ten opzichte van de 14.000 ‘stayover’ bezoekers die vóór de pandemie in december 2019 werden geregistreerd. De Europese markt liet een groter percentage bezoekers zien dan elke andere geregistreerde markt. Bonaire heeft een positieve ontwikkeling gezien vanuit de twee belangrijkste markten. 

Er kwamen in totaal 5583 bezoekers uit de Verenigde Staten (33%) en 7319 toeristen uit Nederland (43%). Het buureiland Curaçao speelde een belangrijke rol met de komst van in totaal 1694 bezoekers naar Bonaire, wat neerkomt op 10% van alle aankomsten.

Diverse secundaire markten, waaronder Aruba, Canada, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België, Colombia en Zwitserland, hebben hetzelfde marktaandeel behouden als in november.

Verblijfsduur

De gemiddelde verblijfsduur op Bonaire voor bezoekers uit de Verenigde Staten zeven nachten, terwijl bezoekers uit Nederland gemiddeld veertien nachten op ons eiland verbleven. Daarnaast zijn de meeste mensen die naar ons eiland komen volwassenen tussen de 45 en 65 jaar. 

In november 2022 werd Bonaire aangedaan door in totaal 25 cruiseschepen, met samen 53054 passagiers aan boord.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo