Nieuws van Bonaire

Venezuela ontvangt sinds jaren weer eerste Europees Cruiseschip

De Amadea in de haven van Isla Margarita. Foto: Diario El Universal

PORLAMAR- Buurland Venezuela werd op dinsdag voor het eerst in ruim 15 jaar tijd weer aangedaan door een cruiseschip van een Europese rederij. Het gaat om de Amadea van rederij Phoenix Reisen, dat met bijna 500 passagiers aanmeerde op Isla Margarita. 

De voorzitter van de Raad voor Toerisme Conseturismo, Leudo González, gaf aan dat het gaat om voor de toeristische sector buitengewoon goed nieuws. Gonzáles zei te hopen dat het voorbeeld van de Amadea snel door andere schepen en andere landen zou worden gevolgd. 

“We hopen dat alles goed gaat, dat mensen blij vertrekken, dat aan de verwachtingen is voldaan, zodat op deze manier de komst van nieuwe schepen wordt aangemoedigd.”

De Amadea, een Duits schip varend onder de vlag van de Bahama’s, meerde aan in de internationale haven El Guamache, welke valt onder het Venezolaanse staatsbedrijf  Bolipuertos. Onder de passagiers bevonden zich toeristen uit onder meer Spanje, Duitsland en Frankrijk. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo