Nieuws van Bonaire

Surinam Airways beschikt eindelijk weer over eigen vliegtuig

De nieuwe Boeing 737 vlak voor de landing op de JAP luchthaven. Foto: JAP

ZANDERIJ- Op de Johan Adolf Pengel luchthaven van Suriname is op donderdag eindelijk het nieuwe toestel geland van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM). 

De luchtvaartmaatschappij moest het bijna twee jaar zonder eigen vliegtuig doen, nadat de eerder gehuurde toestellen wegens wanbetaling door de leasemaatschappij werden teruggevorderd. Dat luidde een uitermate turbulente periode in bij de luchtvaartmaatschappij, die even zelfs helemaal kopje onder leek te gaan na onder meer aanvullende schade door de COVID-19 Pandemie.

1200

Een interim management team bij de luchtvaartmaatschappij is maanden bezig geweest om weer een toestel in eigen kleuren te bemachtigen. Het gaat om een Boeing 738 van het type 800; een relatief moderne variant van het type. 

Regionale vluchten

Nu de maatschappij weer beschikt over een toestel dat door de eigen bemanning kan worden gevlogen, kan zij ook weer gaan werken aan het voorzichtige herstel van het regionale netwerk, waaronder vluchten naar Aruba, Curaçao en Miami, maar ook naar buurlanden Guyana en Brazilië. 

Het voortbestaan van de SLM heeft weer een stukje aan belang herwonnen, nadat American Airlines aankondigde de route tussen Paramaribo en Miami alweer voor gezien te houden. Ook vluchten van Copa, via Panama naar de regio, hebben het land niet helemaal gebracht wat er van tevoren van werd verwacht. 

Met de aankomst van de Boeing 737 wordt gehoopt dat de weg de maatschappij naar boven weer langzaam maar zeker terug zal  weten te vinden. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo