Nieuws van Bonaire

Drie maanden voor verkiezingen Bonaire heeft nog geen enkele partij programma gepresenteerd

KRALENDIJK- Het is op Bonaire verre van ongebruikelijk, maar amper drie maanden voor de verkiezingen voor de eilandsraad heeft nog geen enkele politieke partij op het eiland een officieel verkiezingsprogramma gepresenteerd. 

Inmiddels is bekend dat in elk geval zeven partijen mee zullen dingen naar de gunst van de kiezer. Het blijft voor de kiezer vooralsnog onduidelijk waar de partijen, die mee zullen doen aan de verkiezingen, precies voor zullen staan. 

Op Bonaire wordt veelal gestemd op een bepaalde partijen vanuit traditionele overwegingen gestemd, waarbij er een relatief grote invloed is van met name grotere families die traditiegetrouw op een bepaalde partij stemmen. 

Professionaliteit

Hoewel de afgelopen jaren relatief veel geld is uitgegeven aan de professionalisering van de lokale politiek en de opleiding van lokale gezagsdragers en politici, heeft zich dit nog niet vertaald in de aanwezigheid van tijdig bekende gemaakte en goede onderbouwde verkiezingsprogramma’s. 

In Nederland is het voor de meeste partijen ondenkbaar mee te doen aan verkiezingen, zonder een zorgvuldig en gedetailleerd uitgewerkt verkiezingsprogramma. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo