Nieuws van Bonaire

Politieke partij M21 steunt rechtszaak UNKOBON tegen Nederlandse staat om sociaal minimum

KRALENDIJK- De politieke partij M21 van raadslid Daisy Coffie kan zich geheel vinden in de rechtszaak die consumentenorganisatie UNKOBON aanspant tegen de Nederlandse staat. De partij spreekt in een persbericht op zondagavond haar steun uit aan het initiatief van UNKOBON. 

Volgens Coffie hebben legio instanties al geconstateerd dat het langer uitblijven van een officieel vastgesteld en op reële cijfers gebaseerd sociaal minimum niet langer achterweg kan blijven. M21 zegt dat er wel wat verbeteringen hebben plaatsgevonden, maar nog altijd veel te weinig om echt verandering te brengen in het probleem van de armoede op het eiland. 

De partij noemt de UNKOBON goed gedocumenteerd en spreekt dan ook haar steun uit aan het initiatief van de consumentenorganisatie om de Nederlandse regering te dwingen het sociaal minimum nou eindelijk eens vast te stellen op Bonaire, St. Eustatius en Saba. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo