Nieuws van Bonaire

Kustwacht schiet vaartuig bij Sint-Eustatius te hulp

De boot CK is op sleeptouw genomen. Foto: Kustwacht

ORANJESTAD- Afgelopen maandag kwam bij de Kustwacht een melding binnen dat een vaartuig tussen Sint-Eustatius en Sint-Barths met motorproblemen kampte. Aan boord van het vaartuig genaamd CK bevonden zich twee mannen.

Een Kustwacht patrouilleboot voer direct naar de locatie op zoek naar het vaartuig met motorproblemen om deze te assisteren. Eenmaal in de buurt van de boot zag de Metal Shark bemanning een ‘red flare’ (maritiem noodsignaal) die vermoedelijk van de boot in nood kwam. De patrouilleboot van de Kustwacht voer meteen naar de locatie om poolshoogte te nemen en vond daar het vaartuig CK met de twee personen aan boord. 

De boot en de personen aan boord zijn door de Kustwacht veilig naar de Simpsonbay in Sint Maarten gebracht.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo