Nieuws van Bonaire

Dienst Cultuur OLB zet lokale artiesten in het zonnetje

Solomon Anthony en Sigmar Jange ontvingen een erkenning voor hun werk. Foto: ABC Online Media

KRALENDIJK- Afgelopen week werden tijdens een activiteit onder de naam ‘Spòtlait’ twee lokale artiesten door de dienst cultuur, kunst en literatuur (SKAL) in het zonnetje gezet als blijk van erkenning voor hun werk. 

Het gaat om Salomon Anthony, beter bekend als Zales van Foyan Boys en Sigmar Janga, bekend onder de naam Sisi van Grupo Eso. Bij de activiteit met presentaties van Foyan Boys en Grupo Eso hebben het hoofd van de afdeling Onderwijs en Welzijn, Timoteo Silberie en het hoofd van de SKAL, Papito Thomas, een plakkaat van erkenning aan beide artiesten overhandigd.

Vorig jaar heeft de SKAL het project ‘Spòtlait’ gelanceerd met de focus op het erkenning geven aan onze eigen mensen. Hiervoor doet SKAL onderzoek en kiest dan twee personen uit die actief zijn in de entertainment. 

Grootser

SKAL zegt zich er voor in te gaan zetten om ervoor te zorgen dat volgend jaar dit project nog grootser aangepakt wordt. Het Bonairiaanse eilandbestuur en de afdeling Cultuur, Kunst en Literatuur feliciteren Zales Anthony en Sisi Janga met hun erkenning.

Deel dit artikel