Nieuws van Bonaire

Vissers coöperatie Bonaire bezoekt visserijsector Saba

De vissers van Piskabon in de haven van Saba. Foto: Piskabon

KRALENDIJK/THE BOTTOM- Een delegatie van visserij coöperatie Piskabon brengt van 30 november tot 5 december een bezoek aan Saba. Dit bezoek, geïnitieerd en georganiseerd door Piskabon, staat in het teken van uitwisselen van kennis, versterken van samenwerking en broederschap tussen de vissers van Caribisch Nederland. 

Op verzoek van Piskabon is ook vertegenwoordiging van het Wereld Natuur Fonds, Stacey Mac Donald, aanwezig.

Tijdens het bezoek maakt Piskabon kennis met het bestuur van de Saba Fisherman Association. De uitwisseling is bedoeld om kennis en ervaringen met elkaar uit te wisselen. Hiermee helpen de organisaties elkaar en hun positie binnen hun gemeenschap te versterken.

Ook maakt Piskabon kennis met de Saba Conservation Foundation (SCF) en de Saba Bank Management Unit om te leren over hun rol binnen de visserijsector van Saba. Het doel is om mogelijkheden tot samenwerking te onderzoeken om de visserijsector op Bonaire verder te helpen versterken en verduurzamen ten goede van de Bonairiaanse visser.

Toernooi

Het bezoek vindt plaats in de week van Saba Day, wanneer ook de beroemde viswedstrijd, de Saba Day Wahoo tournament, wordt georganiseerd. Piskabon heeft een groep Bonairiaanse vissers van verschillende generaties samengesteld die zullen meedoen aan deze wedstrijd. “Behalve een gezonde dosis competitie, staat de deelname van Piskabon aan de wedstrijd in het teken van broederschap en het versterken van de relatie tussen de vissers en visserijgemeenschappen op de eilanden”, zegt de coöperatieve vereniging.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo