Nieuws van Bonaire

Flamingo Luchthaven gaat eindelijk strenger optreden tegen foutparkeerders

Een agent van Kmar bij de luchthaven. Foto: RCN

KRALENDIJK- De Koninklijke Marechaussee (KMar) gaat samen met Bonaire International Airport (BIA) eindelijk strenger handhaven op het parkeerbeleid van de luchthaven. Foutief geparkeerde voertuigen zijn een toenemend probleem op het luchthaventerrein. 

De KMar zal assisteren bij de handhaving, waarbij boetes worden uitgereikt aan bestuurders die de geldende parkeerregels overtreden.

De afgelopen weken heeft de Koninklijke Marechaussee, samen met BIA, waarschuwingen uitgegeven aan bestuurders van foutief geparkeerde voertuigen. Kortgeleden heeft de luchthaven ook nieuwe bebording aangebracht, om te verduidelijken waar geparkeerd kan en mag worden. 

Toch gebeurt het nog vaak dat automobilisten een voertuig parkeren op de ‘kiss and ride’ strook, die bedoeld is om snel en gemakkelijk passagiers af te zetten en op te halen. Ook parkeren bezoekers regelmatig op rijstroken en de taxibaan. Hierdoor wordt overig verkeer onnodig gehinderd. 

Parkeerterrein

Parkeren op het luchthaventerrein is alleen toegestaan op de daarvoor bedoelde gebieden, namelijk P1 (kort parkeren) of P3 (lang parkeren). Bonaire International Airport en de Koninklijke Marechaussee verzoeken eenieder goed te kijken naar de bebording en de parkeerregels op de luchthaven te volgen.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo