Nieuws van Bonaire

Jongeren vertrekken naar Paraguay voor deelname aan de interscolaire spelen van Consude

De verschillende groepen krijgen allemaal een coach en een begeleider mee van Indebon. Foto: ABC Online Media

KRALENDIJK- Een Bonairiaanse delegatie is afgereisd naar Paraguay om deel te nemen aan de interscolaire spelen van de Zuid-Amerikaanse Sportraad – Consejo Sudamericano de Deporte, Consude. Bonaire neemt voor de vierde keer deel aan deze wedstrijden die op 1 december a.s. van start gaan. De sporters doen mee aan schaken, zwemmen, judo en atletiek. 

De atleten komen uit tegen de kampioenen uit de deelnemende landen. Ook jongeren met een lichamelijke beperking kunnen aan de wedstrijden meedoen. Om deel te kunnen nemen aan de Consude-spelen moeten de atleten tussen de 12 en 14 jaar oud zijn.

De verschillende groepen, ingedeeld naar tak van sport, kregen elk een coach en een begeleider mee van de Stichting Indebon. 

De wedstrijden hadden dit jaar eigenlijk plaats moeten vinden in Brazilië maar zijn, door enige politieke onrust, verplaats naar Paraguay. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo