Nieuws van Bonaire

Plannen voor aanleg race strip Bonaire worden concreet

Beoefenaars van de sport krijgen uitleg over de uitwerking van de plannen. Foto: ABC Online Media

KRALENDIJK- Afgelopen week heeft de sportstichting van het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB), INDEBON, overleg gevoerd met belanghebbenden als het gaat om de motorsport op Bonaire.

Momenteel wordt gesproken over de aanleg van een echte racestrip, maar ook een plaats waar zonder gevaar voor de openbare orde kan worden ‘gefevered’. 

Directeur van INDEBON, Terrence de Jong, gaf bijgestaan door materie expert Kurt Johnson aan dat de plannen steeds concretere vormen aannemen. Zo is inmiddels geidentificeerd waar de racestrip zal komen en is er al sprake van een voorlopig ontwerp. 

Belofte

Gedeputeerde van Sport en Infrastructuur, James Kroon, deed enige tijd geleden al de belofte dat de racebaan vóór de komende verkiezingen een feit zouden zijn. Er wordt op het eiland al jaren gesproken over de aanleg van faciliteiten voor motorcrossers en andere motorsport. Volgens De Jong zijn de plannen nu evenwel concreter dan ooit. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo