Nieuws van Bonaire

NIPA en OCW-CG ondertekenen SLA voor ‘Hospitality Initiative’ op Saba en Sint Eustatius

De Service Level Agreement werd begin november getekend. Foto: RCN

PHILIPSBURG- Op vrijdag 4 november 2022 hebben ‘The National Institute for Professional Advancement’ (NIPA) en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in Caribisch Nederland (OCW-CG) een Service Level Agreement (SLA) voor een ‘Hospitality Initiative’-programma ondertekend. 

Door middel van het programma kunnen mensen die al werkzaam zijn in de hospitality sector, hun certificering op de eilanden Saba en Sint-Eustatius behalen. ‘Hospitality Skills Certification’, ‘Guest Service Gold’ en ‘Certified Hospitality Instructor’ maken allemaal deel uit van het programma dat vanaf 7 november 2022 wordt aangeboden.

1200

Voorzitter en vertegenwoordiger van het bestuur van NIPA, Peggy-Ann Dros-Richardson en afdelingshoofd OCW-CG, Reynold (Nolly) Oleana, hebben beiden de overeenkomst ondertekend, daardoor is deze leermogelijkheid een realiteit voor inwoners die geïnteresseerd zijn in het vakgebied. Bij de ondertekeningsceremonie waren mevrouw Mirella Thijm van OCW-CG, ing. Sergio D. Blomont van NIPA en leden van bestuursleden van NIPA aanwezig.

Doel

Het doel van dit initiatief sluit aan bij de visie van beide eilanden om de ‘hospitality’ sector te versterken. Voor dit hospitality-programma werkt NIPA samen met het ‘American Hotel and Lodging Education Institute’ (AHLEI). AHLEI is een wereldwijd erkende organisatie die trainingen en opleidingen biedt op het gebied van hospitality. Hun certificaten en diploma’s zijn internationaal erkend.

Deel dit artikel