Nieuws van Bonaire

Landmacht komt begin december trainen op Bonaire

KRALENDIJK – In de periode van 1 tot en met 8 december aanstaande zullen er militaire oefeningen plaatsvinden op Bonaire. Dit in het kader van het handhaven van de operationele gereedheid van de 41e landmachtcompagnie geplaatst op Curaçao. 

De oefeningen zijn bedoeld om kennis te maken met de omgeving op Bonaire en samen te werken met de lokale autoriteiten en hulpdiensten. Ook zullen er werkzaamheden worden verricht voor goede doelen-projecten.

Net zoals bij de vorige oefening op ons eiland wordt gebruik gemaakt van de oude airstrip bij Rincon als bivaklocatie. Aansluitend zullen commandant kapitein Martijn Huis in ’t Veld samen met majoor Arthur Duursma een beleefdheidsbezoek brengen aan gezaghebber Edison Rijna.

Deel dit artikel