Nieuws van Bonaire

Focusgroep Zorg en Jeugd Caribisch Nederland (ZJCN) van start op Sint Eustatius

Rianna Bennett en Ingra Bennett, samen met Abigail Norville van VWS. Foto: RCN

ORANJESTAD- Plaatsvervangend secretaris-generaal Abigail Norville van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft op 17 november  de eerste meeting voorgezeten van de focusgroep ZJCN.  

De focusgroep heeft als taak om zorg gerelateerde zaken onder de aandacht te brengen bij ZJCN. Ingra Bennett en Riana Bennett zijn door ZJCN bereid gevonden om op Sint Eustatius ZJCN te adviseren. Een derde lid wordt nog gezocht. 

Volgens de aanwezigen was het een vruchtbare meeting. Het doel van de focusgroep is dat deze op proactieve wijze tips en zorgen met ZJCN deelt. ZJCN is in het tweede kwartaal van 2022 gestart met werven voor de focusgroep Sint Eustatius. De groep zal bestaan uit 3 leden die eens in de 2 maanden gesprekken zullen voeren met ZJCN.  

Vroeg

ZJCN zal belangrijke ontwikkelingen in de zorgsector bij de groep inbrengen om op die manier hun advies in een vroeg stadium mee te kunnen nemen. Een focusgroep voor Saba en Bonaire zal in 2023 gerealiseerd worden. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo