Nieuws van Bonaire

Staatssecretaris Van Huffelen is gisteren begonnen aan bezoek Sint Maarten, Curaçao, Aruba en Bonaire

KRALENDIJK – Alexandra van Huffelen, staatssecretaris van Koninkrijksrelaties en Digitalisering is gisteren geland in Philipsburg en begon daarmee haar zesdaags bezoek Sint Maarten, Curaçao, Aruba en Bonaire. De staatssecretaris spreekt met bestuurders en bezoekt projecten. 

Zo bezocht ze op Sint Maarten het National Recovery Program Bureau en liet ze zich informeren over de landfill/stortplaats. Op Curaçao spreekt de staatssecretaris vandaag met vertegenwoordigers van het  Climate Change Platform en Profound, een jonge Caribische organisatie in de IT-sector. Ook staat een ontmoeting met Caribbean Research and Management of Biodiversity (Carmabi) op het programma en voert zij gesprekken over de ontwikkeling van innovatieve landbouw.

Op Curaçao komen ook vertegenwoordigers van de landen en eilanden van het Caribisch deel van het Koninkrijk bijeen om samen met de staatssecretaris in gesprek te gaan over het slavernijverleden. Ze praten dan onder meer over hoe inhoud kan worden gegeven aan het herdenkingsjaar slavernijverleden in 2023.

De staatssecretaris brengt daarna op Aruba een bezoek aan het Archivo Nacional Aruba. De reis wordt afgesloten op Bonaire, waar de staatssecretaris onder meer gedupeerden van de recente wateroverlast bezoekt en uitleg krijgt over de situatie van de dammen.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo