Nieuws van Bonaire

Pilot medische verwijzingen naar Sint Maarten Medical Center van start op 21 november

SABA – Vanaf 21 november 2022 voeren Zorg en Jeugd Caribisch Nederland (ZJCN), St. Eustatius Health Care Foundation (SEHCF), Saba Cares en St. Maarten Medical Center (SMMC) de pilot ‘Directe Medische Verwijzing’ uit. Dit project zal medische verwijzingen van Saba en Sint Eustatius naar het St. Maarten Medical Center mogelijk maken zonder tussenkomst van de medisch adviseurs van ZJCN.

Met de lancering van deze pilot kunnen huisartsen op Saba en Sint Eustatius patiënten rechtstreeks naar SMMC verwijzen via het International Patient Office (IPO), dat alle afspraken en vervolgafspraken afhandelt voor patiënten die vanuit Saba en Sint Eustatius worden doorverwezen. 

1200

Alle medische uitzendingslogistiek zoals vluchten, accommodatie en vergoedingen zullen door ZJCN georganiseerd blijven worden, aangezien het IPO alleen medische afspraken afhandelt. 

Deel dit artikel