Nieuws van Bonaire

Daisy Coffie (M21): OLB verschuilt zich achter STINAPA inzake wateroverlast

KRALENDIJK- Raadslid voor de Fractie Coffie en de partij M21 in oprichting zegt dat het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) zich niet moet verschuilen achter natuurorganisatie STINAPA als het gaat om de wateroverlast als gevolg van de overvloedige regenval gedurende de afgelopen weken. 

“Deze wateroverlast heeft met een heleboel zaken te maken, zoals gebrek aan planning, gebrek aan goede infrastructuur en gebrek aan afwatering. Zij heeft echter niks te maken met STINAPA”, zegt Coffie. 

Het raadslid zegt met enige verbazing kennis te hebben genomen van het feit dat de schuld voor de wateroverlast en overstromingen in de schoenen van STINAPA lijkt te worden geschoven. “STINAPA gaat helemaal niet over infrastructuur en kan al helemaal niet besluiten kanalen voor afwatering te laten afsluiten”, aldus het raadslid. 

Tijd voor actie

Volgens Coffie moet de lokale overheid, naar aanleiding van de gerezen problemen, actie gaan ondernemen. “Ik ben van mening dat het bestuurscollege Nederland benadert om de situatie als een calamiteit te bestempelen. Ook denk ik dat een team van deskundigen zich over de situatie op het eiland moeten buigen als het gaat om de afwatering”. Coffie zegt dat dit, door de dreigende consequenties van de globale klimaatverandering des te urgenter wordt. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo