Nieuws van Bonaire

Overheid Bonaire gaat strenger optreden tegen schending verbod op wegwerp plastic

KRALENDIJK- Het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) waarschuwt nog maar weer eens dat wegwerpplastic draagtassen, roerstaafjes, rietjes, bestek en piepschuim maaltijdbakken niet meer verkocht of weggegeven mogen worden op Bonaire. 

Voor het overtreden van dit verbod kan een waarschuwing worden gegeven of een last onder dwangsom worden opgelegd. 

Inspecteurs van de directie Toezicht en Handhaving hebben in de afgelopen maanden 50 horecabedrijven, 5 venters, verschillende supermarkten en groothandels geïnspecteerd. Tijdens deze inspecties zijn deze bedrijven als het nodig was, nogmaals gewezen op het verbod op wegwerpplastic. Een groot deel van de bedrijven houden zich aan het verbod. Helaas zijn er nog steeds bedrijven die het verbod op wegwerpplastic overtreden.

Vanaf 1 december 2022 krijgen bedrijven die zich niet aan het verbod houden een formele waarschuwing. Hiervoor ontvangt het bedrijf een formele waarschuwingsbrief. Deze waarschuwing heeft een termijn van een week. 

Last onder dwangsom

Bedrijven die zich, na een waarschuwing, nog steeds niet aan het verbod houden kunnen fikse boetes ontvangen. De hoogte van de “boete” is afhankelijk van de grootte van het bedrijf, maar kan oplopen tot zo’n 2000 dollar per geval.  

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo