Nieuws van Bonaire

Coffie hekelt doordrukken begroting door coalitie van MPB en UPB

KRALENDIJK- Raadslid Daisy Coffie vindt dat belangrijke beslissingen in de eilandsraad niet de aandacht krijgen die zij verdienen.

Als voorbeeld daarvan noemt Coffie de begroting van het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB). “Iedereen weet dat de begroting zo’n beetje het meest belangrijke document is van het OLB. Maar als het er op aan komt dan jagen de coalitiepartijen de begroting er gewoon doorheen, simpelweg omdat ze de meerderheid hebben”.

Coffie zegt dat de coalitie verder haar tijd verdoet met het bedrijven van goedkope politiek, maar geen behoorlijke toelichting geeft of niet fatsoenlijk ingaat op vragen van de eilandsraad. Coffie verwijst hierbij onder meer naar de grote hoeveelheid ‘Overeenkomsten van Opdracht (OVO)’, die door het Bestuurscollege (BC) is aangegaan.

Consultants

“In plaats van ambtenaren te werven en te benoemen, neemt de overheid allerlei adviseurs aan. Iedereen weet dat adviseurs wel drie keer duurder zijn dan de eigen medewerkers”, aldus Coffie.

Uit de begrotingsbehandeling bleek onder meer dat het BC OVO’s aanging met maar liefst 44 partijen voor heel uiteenlopende klussen.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo