Nieuws van Bonaire

Raymond Gradus gaat Cft verlaten

Foto: Cft

WILLEMSTAD- De voorzitter van het College Financieel Toezicht (Cft), Raymond Gradus, treedt per 1 februari 2023 af als voorzitter van het College financieel toezicht Curaçao en Sint Maarten, het College financieel toezicht Bonaire, Sint Eustatius en Saba en het College Aruba financieel toezicht. 

Hiermee eindigt de tweede termijn van Gradus iets eerder dan de datum waarop zijn termijn zou verlopen, namelijk 1 juli 2023. 

Gradus is tevens hoogleraar bestuur en economie van de publieke en non-profit sector aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Het combineren van deze twee functies is een zware verantwoordelijkheid, zo geeft hij aan. Gradus wil de komende maanden een aantal reizen maken gericht op de academische wereld. Hij kijkt terug op boeiende en intensieve jaren als toezichthouder van de (ei)landen van de voormalige Nederlandse Antillen. Momenteel wordt gezocht naar een geschikte opvolger die per 1 februari 2023 van start zal gaan.

Drie colleges

Gradus is vanaf 1 juli 2017 voorzitter van de drie Colleges. Op 1 juli 2020 is hij voor een periode van drie jaar herbenoemd. Naast zijn functie als hoogleraar is hij tevens verbonden aan de vakgroep Accounting van de Vrije Universiteit Amsterdam en het Zijlstra Center for Public Control, Leadership & Governance en is fellow van het Tinbergen instituut. 

Gradus heeft diverse wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan over onder meer sociale zekerheid, medeoverheden, milieubeleid en openbare financiën. Daarnaast is hij voorzitter van de auditcommissie van de Raad van Toezicht van de Haagse Hogeschool (HHs).

Deel dit artikel