Nieuws van Bonaire

Nieuwe kas goed voor 166.000 stuks biologische groente per jaar

Een kijkje in de nieuwe kas | foto DailyFresh

KRALENDIJK – Tijdens de open dag van LVV op zondag 30 oktober zal de nieuwe aquaponics kas van Bonaire DailyFresh geopend worden. Na jaren van proefdraaien en opbouwen is het met deze kas mogelijk om jaarlijks 166.000 stuks groenten en 3.000 kg vis voor lokale consumptie te produceren.

Bij het verbouwen wordt zes keer minder water verbruikt en is alle teelt biologisch. Hiermee komt voedselzekerheid voor Bonaire een stap dichterbij.

Tijdens de open dag worden er rondleidingen gegeven door de nieuwe kas. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten, waaronder een Halloween wedstrijd, live muziek, eetkraampjes, een “Kids Zone”, en de kans om twee tickets te winnen voor “Dinner in the Field”.

Iedereen is van harte uitgenodigd om bij de feestelijke opening om 9:00 aanwezig te zijn. De open dag van LVV begint om 8:00 uur en duurt tot 15:00 uur.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo