Nieuws van Bonaire

Sleepbootbedrijf Bonaire ziet levenslicht met sleepboot Ola

KRALENDIJK- Op maandag is er door het nieuwe sleepbootbedrijf van Bonaire KTB Tugs, een vijfjarige concessieovereenkomst getekend met het sleepbootbedrijf van Curaçao, Kompania di tou Kòrsou. De KTK zal gedurende vijf jaar het beheer voeren over de KTB Tugs. 

Na het faillissement van Bopec zat het eiland enige tijd zonder sleepboot. Dat is meestal geen probleem, maar op sommige momenten is de inzet van een sleepboot wel nodig voor het veilig binnenloodsen van de grotere schepen in onder meer de haven van Kralendijk. 

Een vijfjarige overeenkomst tussen de KTK en KTB stelt de beschikbaarheid en inzetbaarheid van een ‘eigen’ sleepboot nu voor de komende jaren veilig. Zowel KTB Tugs, vertegenwoordigd door gedeputeerde van Economie Hennyson Thielman, als economie minister Ruisandro Cijntje van Curaçao toonden zich in hun nopjes met de overeenkomst. 

Thielman is blij met de creatie van een zestal vaste arbeidsplaatsen en de beschikbaarheid van een sleepboot binnen de haven, terwijl Cijntje zich vooral blij toonde met de samenwerking tussen beide eilanden. 

Groei

Volgens Cijntje heeft Bonaire alles in zich om verder te groeien. “Wij als Curaçao willen graag een onderdeel vormen van die groei. Ik wens Bonaire alle succes toe”. 

Deel dit artikel