Nieuws van Bonaire

Informatieavond Staatsexamens Voortgezet Onderwijs op Bonaire

DUO, de Nederlandse Dienst Uitvoering Onderwijs houdt volgende week dinsdag 25 oktober een informatieavond voor mensen die dit jaar een Staatsexamen Voortgezet Onderwijs willen afleggen.

Sinds 2011 is het mogelijk om op Bonaire certificaten te halen voor diverse vakken op VMBO-, HAVO- en VWO-niveau. 

Een staatsexamen is een eindexamen waarmee je een diploma kunt behalen. Het is een alternatief voor het reguliere schoolexamen. De organiserende instantie is niet de school, maar DUO die aan de Nedelrandse overheid is gelinkt. Ben je geslaagd, dan behaal je een volwaardig diploma.

De informatieavond is bedoeld voor schoolgaande jongeren en iedereen in de regio die het staatsexamen op Bonaire wenst af te leggen. Er wordt onder andere uitgelegd wat het staatsexamen precies is en voor wie het bedoeld is. Ook worden de verschillen en overeenkomsten tussen het staatsexamen en het regulier onderwijs besproken. 

Praktische informatie over het staatsexamen wordt verstrekt. Zoals, hoe aan te melden, wat de kosten zijn en waar en wanneer de examens plaats vinden. Ook wordt er praktische informatie verstrekt hoe iemand zich het beste op de examens kan voorbereiden.

Het staatsexamen is niet alleen bedoeld voor schoolgaande jongeren. Iedereen kan hieraan deelnemen. Je kunt kiezen voor een heel vakkenpakket of voor een aantal losse vakken en dat kan worden verspreid over meerdere jaren. Op die manier spaar je certificaten die samen een diploma waard zijn. 

De informatieavond op 25 oktober wordt gehouden op Liseo Boneriano en begint om 19.00.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo