Nieuws van Bonaire

Ferry Bovenwinden nu frequenter gebruikt dan vliegtuig

DEN HAAG- Hoewel de evaluatie van de ferry-verbinding die is opgezet van St. Eustatius en Saba naar Sint Maarten en onderling tussen de twee kleinste BES-eilanden nog enige tijd op zich laat wachten, is inmiddels wel duidelijk dat de ferry inmiddels meer passagiers vervoert, dan het vliegtuig.

Tussen december 2021 en juli 2022 stapten 9090 passagiers aan boord van de Makana, terwijl er in diezelfde periode 7625 passagiers aan boord van een vliegtuig stapten. Dat schrijft staatssecretaris Alexander Van Huffelen aan de Tweede Kamer, op basis van haar eerdere toezegging de Kamer te informeren over de voortgang.

Van Huffelen verwacht dat een uitgebreidere evaluatie over de ferry in het eerste kwartaal van 2023 gereed zal zijn.

Subsidie

De ferryverbinding is flink goedkoper dan het vliegtuig. Hierbij wordt opgemerkt dat de ferryverbinding zwaar gesubsidieerd is, terwijl de vluchten dat niet zijn. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo