Nieuws van Bonaire

Al twee arrestaties na vechtpartij met veel geweld in binnenstad Kralendijk

Het slachtoffer blijft uiteindelijk uitgeteld op straat liggen

KRALENDIJK- Veel mensen op Bonaire reageerden zaterdag geschokt op beelden die op Social Media te zien zijn van een gewelddadige vechtpartij in de Kaya Grandi.

Bij de vechtpartij wordt een jongeman, te zien zonder shirt, volkomen in elkaar gebeukt, terwijl een menigte toekijkt en op sommige momenten het slachtoffer vasthouden, terwijl hij door anderen wordt geslagen.

1200

Op een gegeven moment krijgt de jongen, die al min op meer uitgeteld op straat ligt een enorme schop tegen zijn hoofd toegediend, waarna hij knock-out lijkt te gaan. 

Volgens informatie van het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) zouden twee mannen, H.A.C. en J.D.E.R. inmiddels zijn aangehouden. Meerdere arrestaties worden niet uitgesloten. Volgens nog onbevestigde berichten zou één van de beide betrokkenen zich zelf bij het politiebureau hebben gemeld. 

Probleem

Het gevecht was op Bonaire het gesprek van de dag, vooral omdat het gaat om jeugdige betrokkenen. Jongeren die tot zeer laat op straat rondhangen en betrokken raken bij vechtpartijen of andere geweldsdelicten, zijn al lang geen uitzondering meer. Het wekt vooral verbazing dat niemand van de omstanders alarm sloeg bij de politie. 

Hoewel de autoriteiten bij dit soort zaken vaak oproept beelden van incidenten als dit niet te delen, werden de beelden driftig gedeeld op onder meer Facebook, maar ook via WhatsApp berichten. 

Deel dit artikel