Gezondheidszorg

Bon Bida Health organiseert informatie ochtend over kanker

Hoewel het thema op zich natuurlijk minder prettig is, hadden de medewerkers van Bon Bida er vanochtend duidelijk zin in. Foto: ABC Online Media

KRALENDIJK- Gezondheidscentrum Bon Bida heeft op zaterdagochtend van 9 tot 12 een bewustwordingsochtend georganiseerd rondom het thema kanker. De ochtend vond plaats in het kader van de maand oktober, waarin wereldwijd extra aandacht wordt gegeven aan de ziekte.

Centraal stond tijdens de ochtend het thema hoe verschillende disciplines binnen de gezondheidszorg een bijdrage kunnen leveren over het leven met en na de diagnose ‘kanker’. Onder andere werd ingegaan op het belang van een gezonde leeftijdstijl en de rol van voeding, maar ook bijvoorbeeld op uitdagingen bij reintegratie op de werkplek, na geconfronteerd te zijn geweest met de ziekte.

Bon Bida is trots op het feit dat zij een groot multi-disciplinair team heeft, die vanuit verschillende kennnisgebieden een bijdragen kan leveren, zoals de fysio-therapie, diethiek, sport- & beweging en begleiding door een bedrijfsarts.

Verschil maken

Tijdens de informatie-bijeenkomst waren diverse deskundigen aanwezig om belangstellenden wat te kunnen vertellen, ieder vanuit het eigen vakgebied. “Maar het is vaak ook juist het vermogen om als team wat te bekenen voor de mensen die hiermee worden geconfronteerd, dat het verschil kan maken in het omgaan met de uitdagingen die de ziekte met zich meebrengt”, zegt Kelli Mettes van Bon Bida Health.

Deel dit artikel