Nieuws van Bonaire

Nieuwe ‘Plusklas’ van start op Bonaire

De klassen vinden woensdag en donderdag plaats. Foto: Paul Ruijs

KRALENDIJK- Deze week is op Bonaire weer een zogenaamde Plusklas van start gegaan. Het doel van de Plusklas is om leerlingen die zich vervelen in de reguliere klas omdat ze de stof al beheersen een extra uitdaging te bieden. 

De leerlingen gaan een jaar lang werken aan projecten, gaan zelf op onderzoek uit en leren samen te werken. Met verschillende oefeningen worden ze extra gestimuleerd om hun vaardigheden te ontwikkelen en wordt hun brein geprikkeld.

Dit jaar doen 34 leerlingen van groep 5 tot en met groep 8 van de basisscholen mee met het aanvullende programma. Van bijna alle basisscholen zijn begaafde leerlingen die één dag in de week niet naar school gaan maar naar de Plusklas. Dit jaar zijn drie verschillende Plusklassen gestart.

De lessen zijn één dag buiten het schoolgebouw in de verwachting dat een andere omgeving ook ander gedrag oplevert. Het contact met andere begaafden leerlingen werkt voor veel leerlingen positief.

Kennisuitwisseling

Voor ouders van begaafde kinderen staat komende week een kennisuitwisseling met deskundigen uit Nederland.

Deel dit artikel