Nieuws van Bonaire

Saba van start met 2e Covid Booster Shot

Gezaghebber Jonathan Johnson en zijn vrouw Rosalyn Johnson ontvingen hun tweede booster prik op donderdag 

THE BOTTOM- Het Openbaar Lichaam Saba is begonnen met het toedienen van de 4e injectie met het anti-Covid 19 vaccin.

Personen van 12 jaar en ouder kunnen nu bij de GGD op Saba terecht voor hun boostervaccinatie tegen COVID-19. Het betreft de eerste booster voor personen tussen 12 en 59 jaar en de tweede booster voor 60-plussers.

Ook mensen die nog geen booster hebben gekregen zijn welkom. De vaccinatie is gestart op woensdag 5 oktober en duurt tot morgen, vrijdag 7 oktober 12.00 uur.

Op dit moment wordt op Saba gevaccineerd met de nieuwste variant van het Pfizer booster. Het gaat om een vaccin met een dubbele bescherming, namelijk tegen het originele coronavirus variant en tegen de zogenaamde Omicron variant. Vaccinatie op de GGD vindt hierna tweewekelijks plaats.

In tegenstelling tot de situatie op Bonaire kregen inwoners van Sint Eustatius en Saba in eerste instantie het Moderna Vaccin.

Combinatie

Hoewel in eerste instantie werd gedacht dat vervolgprikken altijd van dezelfde maker moesten zijn, is het laatste inzicht dat een combinatie van twee verschillende vaccins wellicht leidt tot de beste afweer. 

Deel dit artikel