Nieuws van Bonaire

Groep artiesten bezorgt gebouw Tourism Corporation Bonaire metamorfose

Ghislain Monte, die hier even uitblaast, staat bekend om haar liefde voor veel en felle kleuren. Foto: Monalisa Domacassé

KRALENDIJK- De Tourism Corporation Bonaire (TCB) werkt onder leiding van interim-directeur Miles Mercera al een tijdje aan een nieuwe uitstraling. Die uitstraling is onder meer terug te zien  aan een frisser ogend logo en nieuwe advertentie campagnes. 

Het nieuwste aandachtspunt van Mercera is nu het gebouw van de TCB zelf. Een gebouw dat tot nog toe opviel door saaiheid en een gebrek aan uitstraling. Hoewel het gebouw de afgelopen jaren al eens van kleur veranderde, werd het daarmee nog niet veel aantrekkelijker. 

De TCB heeft nu besloten haar eigen locatie een radicaal ander uiterlijk te geven, dat veel beter past bij de moderne en frisse uitstraling van de organisatie. Een gemengde groep van 12 artiesten, onder leiding van de lokale artieste Ghislaine Monte, zorgt voor de uitvoering. 

Op sociale media was in het weekend gelijk alweer kritiek te horen op het project, waarvan beweerd werd dat het door mensen die niet van Bonaire afkomstig zijn, zou worden beschilderd. 

Foto: Monalisa Domacassé

Kunst ziet geen ras

Projectleidster Monte moet smakelijk om de kritiek lachen. Er doen verschillende mensen mee aan het project, waaronder diverse lokale en jeugdige talenten. “Kunst ziet geen ras, maar mensen die samen willen werken aan een mooi doel” zegt Monte gevat. 

Deel dit artikel