Nieuws van Bonaire

Selibon tekent overeenkomst met vakbond personeel

Tevreden gezichten bij de vertegenwoordigers van vakbond AFBW bij het tekenen van de overeenkomst. Foto: Selibon N.V.

KRALENDIJK- Afgelopen week heeft vuilophaalbedrijf Selibon N.V. een overeenkomst getekend met de vertegenwoordiger van het personeel, de vakbond AFBW die moet leiden tot een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst voor de medwerkers.

In de afgelopen week waren er spanningen ontstaan door verschillen van inzicht over de tot nog toe gemaakte afspraken en de correcte toepassing van onder meer de loontabel van het bedrijf. Daar kwam nog bij dat diverse overeenkomsten met tijdelijk personeel niet werden verlengd. De betrokken medewerkers, die voor bepaalde tijd waren ingehuurd, zagen daarin een soort van represaille aan de kant van de directie. 

Protocol

Volgens Selibon zijn met het nieuwe protocol tussen het bedrijf en de vakbond weer glad gestreken en worden onderhandelingen voortgezet. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo