Nieuws van Bonaire

Euro weer kort evenveel waard als dollar 

De euro stond vandaag opnieuw kortstondig gelijk aan de Amerikaanse dollar. De Europese munt is al enige tijd aan het zakken ten opzichte van de Amerikaanse munt en even voor 10.00 uur Nederlandse tijd waren de munten precies evenveel waard. 

De recente waardestijging van de dollar hangt samen met de angst voor een recessie in Europa. Ook de hogere rentestand in de Verenigde Staten helpt de dollar vooruit ten opzichte van de euro.

Ruim een maand geleden waren de euro en dollar ook al eens precies evenveel waard, wat ook bekend staat als pariteit. Toen was dat de eerste keer sinds 2002. Enkele dagen later was de euro zelfs enige tijd minder waard dan een dollar, maar daarna werd de Europese eenheidsmunt weer wat duurder.

Vakantie

Door de zwakkere euro wordt het voor mensen die met de eenheidsmunt betalen duurder om dollars en Antilliaanse guldens te kopen, bijvoorbeeld om op vakantie naar Aruba, Curaçao en Bonaire te gaan. Voor inwoners van de eilanden wordt het juist goedkoper om euro’s aan te schaffen en om vakantie in Nederland of Europa te vieren of familie te bezoeken.

Rocargo
Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo