Nieuws van Bonaire

Gratis workshop over EU-financiering voor culturele sector op Bonaire

KRALENDIJK – Kennis- en netwerkorganisatie DutchCulture organiseert op 25 augustus een gratis workshop over Creative Europe, het EU-programma voor de culturele, creatieve en audiovisuele sector. Makers en culturele instellingen op Bonaire met interesse in internationale culturele samenwerking krijgen informatie over hoe DutchCulture ondersteuning kan bieden. 

De workshop wordt gehouden bij Captain Don’s Habitat en is van 19:00 uur tot 21:00 uur. Verschillende vragen zullen tijdens de workshop aan bod komen, zoals: wat is het Creative Europe programma en voor wie is het? Welke Europese subsidieregelingen zijn er allemaal? Wat is DutchCulture en hoe kan deze organisatie mij helpen om mijn internationale netwerk te vergroten? Waarnemend gezaghebber Nolly Oleana en gedeputeerde Nina de Heyer zullen ook acte de présence geven. Na afloop is er een informeel netwerkmoment.

Creative Europe is het zevenjarige ondersteuningsprogramma van de Europese Commissie voor de culturele en audiovisuele sector. Het bestaat uit twee sub programma’s: Cultuur en Media. Daarnaast is er een regeling beschikbaar voor cross-sectorale projecten. De Creative Europe Desk NL is het advies- en informatiepunt voor Creative Europe in het Koninkrijk der Nederlanden en adviseert de culturele, creatieve en audiovisuele sector over zowel de mogelijkheden die het programma biedt om Europese samenwerking aan te gaan, als het schrijven van een aanvraag.

Samenwerking

De Creative Europe Desk NL is onderdeel van DutchCulture, de kennis- en netwerkorganisatie voor het Koninkrijk der Nederlanden op het gebied van internationale culturele samenwerking. De organisatie ondersteunt de culturele en creatieve sector, overheden en diplomatieke posten in het realiseren van hun internationale ambities. Dit wordt gedaan door het geven van informatie, advies en trainingen. Daarnaast verbindt DutchCulture culturele en creatieve professionals, organisaties, overheden en netwerken met elkaar in het kader van internationale samenwerking.

De workshop wordt georganiseerd in samenwerking met de Rijksdienst Caribisch Nederland en de Internationale Desk Bonaire. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Jelle Burggraaff, hoofd Mobiliteit & Advies/Creative Europe Desk NL, via j.burggraaff@dutchculture.nl en adviseur Creative Europe Desk NL Albert Meijer, via a.meijer@creativeeuropedesk.nl

Deel dit artikelRocargo

Rocargo