Nieuws van Bonaire

Binnenkort kan toeristenbelasting ook via iDeal en Paypal betaald worden

KRALENDIJK- Binnenkort zal het mogelijk worden om de Visitor Entry Tax (VET), ofwel de toeristenbelasting die moet worden betaald bij een bezoek aan Bonaire, op meerdere wijzen online te voldoen.

Sommige bezoekers, vooral hen zonder credit card, liepen tegen problemen aan om de belasting vóór aakomst te betalen. Vanwege versnelde invoering van de nieuwe toeristenbelasting kon tot zover alleen met de creditcard worden betaald. 

Het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) belooft echter dat in september betalingen ook mogelijk worden met iDEAL, PayPal en andere veel gebruikte betaalmethoden. Reizigers die op de luchthaven betalen, kunnen wel met alle soorten credit- en debitcards betalen. 

Cash

Cash betalingen zijn niet mogelijk en worden ook in de toekomst niet mogelijk. Het OLB benadrukt dat de gelden direct binnenkomen op de bankrekening van de afdeling Financien van het Openbaar Lichaam. Hierdoor blijft het risico op eventuele fraude die cash betalingen met zich meebrengen, beperkt. 

Deel dit artikel