Nieuws van Bonaire

Dominicaanse maatschappijen mogen tot 31 augustus doorvliegen naar Sint-Maarten


PHILIPSBURG- Minister Omar Ottley van Sint-Maarten heeft ingegrepen in een dreigend luchtvaartconflict tussen Sint Maarten en de Dominicaanse Republiek.

Gisteren kondigde de Sint Maartense luchtvaartautoriteit aan dat carriers uit de Dominicaanse Republiek na 5 augustus a.s. niet meer zouden landen op Sint-Maarten. De maatregel werd genomen nadat de Dominicaanse Republiek een vergunning van het op Sint Maarten gevestigde Winair om te mogen landen in Santo Domingo afwees.

Ottley vind de ontzegging van de toegang van de Dominicaanse maatschappij te abrupt. Hij wijst op het feit dat veel inwoners van Sint-Maarten naar de Dominicaanse Republiek reizen voor medische doeleinden. “Voorkomen moet worden dat deze mensen vast komen te zitten”, aldus Ottley.


Vergaderingen
De minister wil nu om de tafel met de partijen in het conflict om te kijken hoe er een oplossing kan worden gevonden, zodat vluchten tussen beide eilanden mogelijk blijven. “We moeten opkomen voor het belang van onze eigen luchtvaartmaatschappij, maar er zijn ook andere belangen waar naar moet worden gekeken”, aldus Ottley.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo