Nieuws van Bonaire

Commissie Bescherming Persoonsgegevens voor de BES-eilanden zet controle op toepassing van de privacywetgeving voort

KRALENDIJK – De Commissie Toezicht Bescherming Persoonsgegevens BES grijpt niet in bij Island Finance Bonaire. Die zou door overvraging niet conform de wet persoonsgegevens gebruiken en opslaan.

Meldingen daarover kwamen van diverse mensen uit de gemeenschap, die bezorgd waren over het gebruik van privégegevens bij klanten. 

Het onderzoek richtte zich op een aantal aspecten van de verwerking van persoonsgegevens door Island Finance Bonaire. Zo is er gekeken naar het doel van de verwerking van de data, de noodzaak en de beveiliging van de persoonsgegevens.

Na het onderzoek bij de kredietinstelling en toetsing gebaseerd op de wet concludeert de commissie dat de kredietinstelling grotendeels voldoet aan de normen die in de wet zijn opgenomen. Er valt wettelijk gezien weinig aan te merken op de wijze van verwerking bij de kredietinstelling. 

“We zijn blij met de goede samenwerking met Island Finance Bonaire en de snelle actie die de organisatie onderneemt om de enkele aanbevelingen volledig te implementeren”, aldus Roëlla Pourier, secretaris van de Commissie. 

Rocargo
Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo